Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Супа от агнешка глава със спанак

Супа от агнешка глава със спанак

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Супа от агнешка глава със спанак1 / 2
26/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.

Необходими Продукти

  • агнешка глава - 1 бр.
  • спанак - 500 г
  • лук - 1 връзка (зелен)
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • магданоз
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода сварете агнешката глава и я обезкостете. Върнете месото обратно в тенджерата и добавете нарязания спанак.

Нарежете лука на ситно и го изпържете. Като се позачерви, сипете брашното и поръсете с червен пипер. Разбъркайте и излейте сместа в супата.

Оставяте да поври 15 минути и свалете от огъня. Застройте супата с яйцата и млякото и я поднесете, поръсена с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
50
43
31
20
10
Дай твоята оценка: