Пълнени гъбки

18/01/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 841
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • гъби - 12 бр. пресни, средно големи
  • чесън - 1 скилидка
  • хляб - 2 дебели филии, без кората, накиснати в прясно мляко и изстискани
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 1 бр. + 1 жълтък
  • пармезан - 1 1/2 ч.ч. (180 г)
  • риган - 1/2 с.л., сушен
  • магданоз - 1 с.л.
  • майорана - 1 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Огнеупорен съд се намазва с растително масло. Пънчетата се отделят от гъбите. Изплакват се шапчиците им и се оставят цели.

Пънчетата се режат на ситно, слагат се в купа с чесъна, солта, пипера. Добавя се яйцето и жълтъкът, пармезанът, риганът, майорана, магданозът и 1 с.л. от зехтина.

Гъбите се пълнят с получената смес, като внимателно се притиска с върха на пръстите. Редят се в огнеупорния съд и се поръсва с останалия зехтин. Пече се 30 мин.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
12.05.2016 07:02
Филиите дали са за друга рецепта?
0
0
Иван Калоянов Димитров
Иван Калоянов Димитров
26.02.2014 14:51
Мисля, че тази рецепта за домашна лимонада е прекрасна.
0
0
яаф
яаф
26.02.2014 14:44
кирррро кажи им чи ти си карррртицата уе
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв