Заешка яхния със сини сливи

06/07/2014
Ivanka
отIvankaНовак252
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 757
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на порции предварително изкиснатия в студена вода заек.

Запържваме леко парчетата месо в мазнината и ги изваждаме. В същата мазнина задушаваме нарязаният на дребно лук до омекване.

Прибавяме с разбъркване брашното и червения пипер, след което заливаме с виното и 1 ч.ч. вода.

След завиране на соса, прибавяме скилидките чесън, обелените лукчета, запърженото заешко и посоляваме.

Ястието се оставя да ври на тих огън до готовност на месото.

Сините сливи се измиват и се задушават с малко вода. Прибавят се в ястието към края.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Десислава Стоянова
Много добра рецепта, баба ми правеше заек със сини сливи. Сготвих преди няколко дни и ми хареса страшно много. Единственото което промених, беше водата - сложих малко повече, за да има повечко сос :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв