Козуначени саварини

21/04/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 070
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • козуначено тесто – 1 кг
  • масло – 30 г
  • ванилия – ½ пакетче
  • лимонов сок – ¼ ч.л.
  • сироп - 400 мл захарен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От тестото се късат малки парчета и се слагат в намазани с маслото форми за саварини.

Оставят се на топло да се надигнат и се изпичат в умерена фурна. Изваждат се от формите, нареждат се в подходящ съд и се оставят да изстинат.

Приготвя се захарен сироп в съотношение 1:1 и се добавят лимоновия сок и ванилията. Със сиропа се заливат саварините и се оставят да попият добре.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар