Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Козуначени саварини

Козуначени саварини

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Козуначени саварини1 / 2
21/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • козуначено тесто - 1 кг
  • масло - 30 г
  • ванилия - ½ пакетче
  • лимонов сок - ¼ ч.л.
  • сироп - 400 мл захарен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От тестото се късат малки парчета и се слагат в намазани с маслото форми за саварини.

Оставят се на топло да се надигнат и се изпичат в умерена фурна. Изваждат се от формите, нареждат се в подходящ съд и се оставят да изстинат.

Приготвя се захарен сироп в съотношение 1:1 и се добавят лимоновия сок и ванилията. Със сиропа се заливат саварините и се оставят да попият добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: