Пълнено пиле с лук и ориз

13/01/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 351
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и се задушава в маслото. Добавя се оризът и малко гореща вода. Когато оризът набъбне, се посолява, поръсва се с черен пипер и накълцан магданоз.

С 2/3 от сместа се напълва пилето, зашива се и се слага в тенджера да се вари. Когато месото е почти готово, се сваля от котлона.

Останалата плънка се сипва в тава и отгоре се слага пилето. Сипва се малко от бульона и се пече в умерена фурна.

подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар