Пълнено пиле с лук и ориз

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пълнено пиле с лук и ориз1 / 3
13/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Пълнено пиле с апетитна плънка от лук и ориз - хапвайте с наслада"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 7 - 8 глави
  • ориз - ½ ч.ч.
  • магданоз - ½ връзка
  • масло - 125 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и се задушава в маслото. Добавя се оризът и малко гореща вода. Когато оризът набъбне, се посолява, поръсва се с черен пипер и накълцан магданоз.

С 2/3 от сместа се напълва пилето, зашива се и се слага в дълбока тенджера да се вари. Когато месото е почти готово, се сваля от котлона.

Останалата плънка се сипва в тава и отгоре се слага пилето. Сипва се малко от бульона и се пече в умерена фурна.

Страхотно пълнено пиле - да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: