Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Манастирска яхния

Манастирска яхния

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Манастирска яхния1 / 2
23/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • маслини - 100 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • целина - половин глава
  • арпаджик - 200 г
  • гъби - 200 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • картофи - 4 бр.
  • домати - 3 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • вино - 1 к.ч.
  • черен пипер - 10 зърна
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате на ситно лука, целината и моркова и ги задушавате в мазнината. Прибавяте целите главички арпаджик, ситно нарязаните гъби, зърната черен пипер и маслините, които сте накиснали във вода, за да се обезсолят. Заливате с виното и 1 ч.ч.вода, посолявате и варите на тих огън.

Когато зеленчукът омекне, прибавяте ориза, нарязвате на кубчета картофи и обелените и настъргани домати. Варите още 5-6 минути, след което изсипвате ястието в тавичка и го запичате на слаба фурна. След като извадите яхнията от фурната, поръсвате със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: