Говеждо с дюли

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Говеждо с дюли1 / 4
20/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Интересно предложение за ястие - говеждо с дюли"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 600 г
  • дюли - 3 бр
  • лук - 2 - 3 глави
  • олио - 1/2 к.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате месото и го нарязвате на парченца. В отворена тенджера под налягане сгорещявате олиото и изпържвате в него месото. Прибавяте ситно нарязания лук и също го позапържвате. Наливате 1 ч.ч. вода, затваряте тенджерата и я слагате на силен огън.

Щом започне да съска, намалявате огъня и варите 50 минути. Измивате дюлите, нарязвате ги на резени без да ги белите и ги почиствате от сърцевината. Слагате ги в тенджерата, която сте отстранили от огъня и сте отворили, и поръсвате с брашно, черен пипер и сол.

Отново затваряте тенджерата, слагате я на силен огън и щом започне да съска, намалявате огъня и задушавате ястието 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: