Цитрусово парфе

20/01/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 955
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • сметана – 1.5 кг
  • яйца – 16 бр. (само жълтъци)
  • захар – 250 г
  • лимони – 2 бр.
  • портокали – 2 бр.
  • ванилия – 3 пакетчета
  • по избор
  • какао – 40 г
  • червен грейпфрут - 1 бр.
  • ягоди - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се смесват с половината захар и се слагат на слаб огън. Бъркат се, докато захарта се стопи. Свалят се от котлона и се разбъркват, докато се сгъсти сместа.

Добавя се разбитата с останалата захар сметана и се разбърква добре. Кремът се разделя на 3 части. В едната част се добавя настърганата кора и сокът на лимоните, а в друга - на портокалите.

В третата част се сипва изцеден сок от червен грейпфрут, ягоди или какаото - в зависимост от вашето предпочитание. Трите крема се сипват един по един в голям пластмасов съд и се оставят във фризера за няколко часа.

Преди сервиране съдът се потапя за малко в гореща вода и парфето се обръща върху чиния за сервиране. По желание може да се украси допълнително.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар