Цитрусово парфе

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Цитрусово парфе1 / 2
20/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16

Необходими Продукти

  • сметана - 1.5 кг
  • яйца - 16 бр. (само жълтъци)
  • захар - 250 г
  • лимони - 2 бр.
  • портокали - 2 бр.
  • ванилия - 3 пакетчета
  • по избор
  • какао - 40 г
  • червен грейпфрут - 1 бр.
  • ягоди - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се смесват с половината захар и се слагат на слаб огън. Бъркат се, докато захарта се стопи. Свалят се от котлона и се разбъркват, докато се сгъсти сместа.

Добавя се разбитата с останалата захар сметана и се разбърква добре. Кремът се разделя на 3 части. В едната част се добавя настърганата кора и сокът на лимоните, а в друга - на портокалите.

В третата част се сипва изцеден сок от червен грейпфрут, ягоди или какаото - в зависимост от вашето предпочитание. Трите крема се сипват един по един в голям пластмасов съд и се оставят във фризера за няколко часа.

Преди сервиране съдът се потапя за малко в гореща вода и парфето се обръща върху чиния за сервиране. По желание може да се украси допълнително.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: