Печен свински бут с мед

14/07/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
"Който разбира, тук се спира и опитва от нашият уникален печен свински бут с мед "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 805
  • Преглеждания за месеца219
  • Преглеждания за седмицата58
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и шпикова с розмарин. Във виното се добавят 2 с.л. олио и сокът на един от лимоните. Месото се слага в тава, залива се със соса, посолява се и се поръсва с черен пипер.

Оставя се за един час на студено. Покрива се с парченца масло и се пече в загрята на 240 градуса фурна. Когато месото се зачерви, температурата се намалява до умерена. От време на време се полива със соса.

Когато месото е почти готово, се полива със сос, приготвен от меда, сока на втория лимон и коняка. Изпича се до пълна готовност и се сервира с подходяща гарнитура.

подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселин Иванов
Става уникален. Внимавайте при печенето. Постоянно заливайте месото с маринатата, така няма да ви изсъхне, а от вътре трябва да остане розово. Много е вкусно. Приятен апетит!!!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!