Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Зелеви сарми с кайма и прясна сланина

Зелеви сарми с кайма и прясна сланина

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Зелеви сарми с кайма и прясна сланина1 / 3
13/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 24 листа
  • кайма - 1 кг
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 5 глави
  • ориз - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
  • джоджен - сух
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избирате по-големи зелеви листа и изрязвате дебелите им жили. Нарязвате лука на ситно и го запържвате в сгорещената мазнина. Прибавяте почистения и измит ориз, захлупвате и задушавате десетина минути на умерен огън.

Отстранявате от огъня и прибавяте каймата, стритите чубрица и джоджен, червения и черен пипер. Посолявате съвсем леко. Завивате от тази смес сарми в зелевите листа. Покривате дъното на тенджерата с нарязаната на тънки филийки сланина, нареждате отгоре сармите и ги заливате с топла вода, колкото да ги покрие.

Притискате ги с плоска чиния и ги варите отначало на умерен, а след това на тих огън, докато останат на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: