Панирани калмари

22/04/2009
от Ваня Новак
"Един от най-приятните начини за прекарате времето си е заедно с приятели, на чаша бира и порция панирани калмари Горещо препоръчваме "
Приготвяне200 мин.
Готвене15 мин.
Общо215 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 755
  • Преглеждания за месеца513
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • калмари – 1 кг. големи
  • прясно мляко – 500 мл.
  • брашно – 4 с. л.
  • зехтин – за пържене
  • лимони – 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените калмари, нарязваме на ивици и ги слагаме в млякото за около 3 часа.

В дълбок съд слагаме брашното, 1 лъжица мазнина, сол и 100 гр. вода. Всички съставки ги размесваме добре, за да се получи хомогенна смес. Калмарите се слагат в тестото, след, което се пържат в много гореща мазнина до получаване на златиста коричка.

Сервират се топли с нарязан на парчета лимон.
подобни рецепти тук

5 8
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Катя
Катя
10.07.2013 20:34
Аз пък ги панирам директно. Не ги кисна, не им правя тесто слагам розмарин, мащерка и ригън, след като ги измия и нарежа. После ги посолявам, хууубаво ги разбърквам, овалвам ги в брашно и пържа в смес от зехтин и олио (повече зехтин) на маслена баня. И правя един сос към тях. Две лъжици квасена сметана, две счукани скилидки чесън, няколко листа мента и лимон, както се казва колкото поеме. Разбивам сметаната с зехтин (като майонеза) и добавям сока от лимона и чесъна и накрая ментата разбърквам на ръка, за да не се увива по бъркалките на миксера... И после бяло вино или розе колкото поеме:))))
5
0
miglena
miglena
19.06.2013 21:51
kalmarite varat li se
0
0
Куки
Куки
02.03.2013 12:32
"а 500 мл. млякото къде се слага"
В млякото се киснат калмарите преди термичната обработка. След това се изхвърля. За накисване на калмарите може да се използва смес от вода и мляко 50/50.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв