Телешки гювеч със зарзават

08/03/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 753
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 г (от гърдите)
  • гювеч - 1 буркан готов
  • лук - 2 глави
  • яйца - 1 бр
  • брашно
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на парчета и го слагате в тенджера. Подправяте с черен пипер и сол. Прибавяте 2 с.л. олио и ситно нарязания лук, заливате с вода, колкото да се покрие месото и варите на умерен огън.

Когато месото се свари, сипвате вътре гювеча от консерва, който предварително сте посолили. Разбърквате добре така приготвеното ястие и печете в умерена фурна.

Малко преди да извадите гювеча от фурната го залейте със смес от яйцето, 1 с.л. брашно и оставяте още малко във фурната, за да се запече заливката.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар