Сухи чушки, пълнени с лук

24/12/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 572
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате лука на ситно и го задушавате до златисто в 2/3 от олиото. Поръсвате с част от брашното, посолявате, добавяте ориза и обърквате сместа върху огъня.

Предварително сте подготвили сухите чушки за пълнене, като сте ги заляли с вряла вода и оставили да киснат 3-4 минути. (Ако са замразени, оставяте ги да се размразят).

Като омекнат, почиствате семките им. Наливате ги със сместа и ги топвате откъм широката част в брашното и ги подреждате в тавичка. Заливате с топла вода и останалата мазнина и ги печете в слаба фурна до готовност.

Поднасяте чушките студени, поръсени с магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар