Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Селска чорба с агнешко месо

Селска чорба с агнешко месо

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Селска чорба с агнешко месо1 / 2
17/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • лук - 2 стръка (пресен)
  • масло - 30 г краве
  • ориз - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • магданоз
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на малки късчета, заливате го с 6 ч.ч. студена вода и варите на тих огън.

Задушавате ситно нарязания лук в маслото и 2-3 с.л. бульон от месото. Прибавяте домата също нарязан на ситно. Като се поизпари водата, слагате ориза, разбърквате и прибавяте брашното.

Изсипвате запръжката към почти свареното месо. Когато оризът се свари, дръпвате ястието от огъня, посолявате и поръсвате със ситно нарязан джоджен и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецептата е добра, има само един въпрос: Кое му е селското на рецептата и ако я сготвя в града, градска ли ще стане?
14.04.2023 21:35
Анонимен
Анонимен
Супер вкусно стана, само че аз добавих застройка с яйце жълтък.
28.10.2022 20:07
3
1