Бакла с джанки

11/09/2014
"Вкусотия от тефтерите на баба - бакла с джанки "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 788
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • бакла - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • джанки - 1 шепа зелени
  • чесън - 6 скилидки
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • копър
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Баклата се нарязва на малки парченца и се вари 5-6 минути на умерен огън. Към нея се добавят мазнината и ситно нарязания лук. Поръсвате с брашното, червения пипер и ситно скълцания чесън.

Наливате чаша и половина вода, прибавяте джанките и варите. Преди да отстраните от огъня, посолявате и поръсвате с черен пипер и ситно нарязани магданоз и копър.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар