Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Постни сарми от лапад и джанки

Постни сарми от лапад и джанки

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Постни сарми от лапад и джанки1 / 2
23/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лапад - 2 връзки листа
  • лук - 2 глави
  • ориз - 1 ч.ч.
  • джанки - 25 бр зелени
  • олио - 4 с.л.
  • магданоз
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарвате лападовите листа в подсолена вода. Нарязвате лука на ситно и го запържвате в сгорещената мазнина.

Прибавяте ориза, ситно нарязаните магданоз и джоджен, черен пипер и сол и задушавате сместа.

След това я разпределяте върху лападовите листа и навивате сарми. Нареждате ги в тенджера, прибавяте джанките и заливате с топла вода. Варите, докато омекне оризът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: