Клин със сирене

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Клин със сирене1 / 2
12/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
14 парчета

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • ориз - 3 к.ч.
  • сирене - 200 г (овче)
  • олио - 2 к.ч.
  • масло - 25 г краве
  • яйца - 5 бр
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, 300 мл вода, оцета, солта и 1 с.л. олио омесвате тесто като за баница, което покривате с влажна кърпа и оставяте да отлежи около 30 минути. Сварявате ориза в 1 л подсолена вода, отцеждате с натрошеното сирене и разбитите яйца.

Разточвате тестото на две кори-първата да е по-голяма от размерите на тавата, в която ще се пече клинът, а втората да е колкото тавата. Намазвате обилно с олио и слагате в нея голямата кора, така че краищата ѝ да останат извън ръба на тавата.

Напръсквате обилно с олио и разстилате плънката на равномерен пласт. Отгоре слагате втората кора. Прегъвате краищата на първата кора навътре и ги увивате като венец. Намазвате приготвения клин с разтопеното краве масло и печете в умерена фурна до леко зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: