Печено пиле с чоризо

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Печено пиле с чоризо1 / 2
08/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • наденица - 2 бр (наденица чоризо)
  • маслини - 3/4 ч.ч. зелени
  • риган - 8 стръка
  • лимони - 1 бр
  • чери домати - 250 г
  • чесън - 12 скилидки
  • морска сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете пилето на парчета. Постелете тава с хартия за печене и наредете парчетата пиле. Разрежете чоризото по дължина и сложете парчетата в тавата.

Разпръснете маслините върху месото, както и чери доматчетата. Накъсайте листата риган и добавете скилидките чесън. Подредете и резените лимон.

Накрая поръсете със зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Сложете пилето да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Румяна Капанова
Румяна Капанова
прекрасно и вкусно изглежда
31.01.2015 09:49