Пататас Бравас

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пататас Бравас1 / 3
06/03/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Чак до Испания отидохме, за да си запишем точната рецепта за това постно ястие с картофи, но си заслужаваше - опитайте и ще се уверите и сами"

Необходими Продукти

  • картофи - 450 г
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 300 г
  • чушки - 1 бр.
  • горчица - 1 ч.л.
  • бульон - зеленчуков 300 мл
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • захар - 1 к. л.
  • чесън - по желание
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва до златист цвят. Прибавят се нарязаната чушка, горчицата и се пържат 2 минути. Прибавят се нарязаните на кубчета картофи.

Заливат се с бульона и се слагат доматите, които са нарязани на кубчета и щипка захар. Посоляват се и се подправят с черния пипер и дафиновия лист.

Огънят се намалява и ястието се оставя да се задушава за около 35 минути или до готовност на картофите.

При сервирането се поръсват със ситно нарязан магданоз и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
44
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Радост
Радост
Оригиналните Пататас Бравас се приготвят по съвсем различен начин. Варят се картофи до полу-готовност, обелват се и се нарязват на големи кубчета. Пържат се до златисто в сгорещена мазнина. Изваждат се и се изцеждат от мазнината. Сосът, необходим за заливката се приготвя по следния начин- в малко мазнина се запържва много ситно нарязана люта чушка, добавя се доматено пюре, ситно нарязан чесън (може и на прах). Оставя се сместа на тих огън за около 10 мин. и се излива върху готовите картофи. Много подходящо мезе за бира или червено вино. Добър апетит!
02.08.2012 16:56
2
палома
палома
обичайните пататас бравас са пържени картофи със сос от кетчуп,майонеса,лют сос,пипер,коняк
10.06.2012 02:47
Радост
Радост
Рецептата е добра, само искам да поясня, че името на ястието не е Пататос Бравас, а Пататас Бравас....типично мезе в испанските барове и аз го обожавам!!
19.04.2012 14:46