Пържено мляко

08/08/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции38
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 179
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете тава 20х30 см. Сложете хартия за печене. Смесете млякото, канелената пръчка и плодовите кори да заврат в средна тенджера. Премахнете от огъня за 10 минути, като покриете. Премахнете канелената пръчка и корите от тенджерата.

Смесете яйцата, жълтъка, брашното и разбъркайте до хомогенна смес. Изсипете сместа към топлото мляко: сложете на котлона, като бъркате постоянно.

Намалете котлона и след две минути премахнете от котлона. Изчакайте сместа да изстине и изсипете в тава. Поставете я за 2 часа в хладилника или докато се охлади съвсем. Разлейте яйчения крем върху хартията за печене.

Загрейте олио в голяма тенджера, изпържете яйчения крем разделен на партиди, докато не се изпържи добре. Оставете да се изсушат на абсорбираща хартия. Внимателно овъргаляйте горещите яйчени форми в допълнителната захар и канела, сервирайте топло.
подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар