Паеля по Валенсиански

10/07/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
"Не е нужно да ходите до Валенсия, за да опитате вкусна паеля със заешко, ние ще ви покажем как се прави "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 498
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган за паеля се нагрява зехтинът. Пилето и заекът се осоляват и се слагат да се запържат до златисто. Добавят се и двата вида боб и доматите и се задушават заедно с месото за няколко минути. След това се добавя червеният пипер и бульонът и се разбърква добре.

Готви се около 20 мин., след което се добавя оризът и се разбърква, така че да е покрит с бульон. Оставя се да ври още 20 мин. без да се бърка, докато бульонът се абсорбира от ориза.

Сваля се от котлона, покрива се с капак и се оставя за около 15 мин.

Сервира се гореща, украсена с резени лимон.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

даниела
даниела
13.11.2014 15:59
кога се слага шафрана
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв