Задушени гъби с чесън

23/01/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 656
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • печурки - 10 бр
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • лимонов сок - 4 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът се загрява и в него се слагат да се запържват нарязаните на четвъртинки гъби. Пържат се няколко минути, като се разбъркват.

Добавят се пресованият чесън и лимоновият сок и се овкусява с чер пипер и сол. Пържи се още няколко минути, като се бърка.

Сервира се топло, поръсено с магданоз. Често се сервира като т.нар. "тапас" - предястие към напитка в заведение.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Petya Angelova
Petya Angelova
23.01.2014 19:20
Страхотни са!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!