Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с ориз по испански

Пиле с ориз по испански

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пиле с ориз по испански1 / 2
27/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • олио - 50 г
  • пилешко месо - 1 кг (от гърдите)
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр (1 червена и 1 зелена)
  • чесън - 3 скилидки
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 2 бр (нарязани на дребно)
  • гъби - 300 г
  • моркови - 2 бр
  • царевица - 1/3 ч.ч.
  • магданоз - 2 с.л нарязан
  • къри
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушава се пилешкото месо, лукът, чушките, доматите, морковите, гъбите и чесънът. Долива се около 3 ч.ч. гореща вода и се оставя да ври до готовност на пилето.

Запържва се оризът и се слага в тавичка. Добавя се пилешкото месо и бульонът със зеленчуците. Добавят се подправките според вкуса.

Пече се до готовност. Съотношението между ориза и бульона е 1:3.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
44
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mima Georgieva
Mima Georgieva
Стана вкусно ^.^
19.10.2016 11:18
никнай
никнай
Прилича ми на някакъв вид пайеля - не звучи лошо.
За да е автентична испанската рецепта махни кърито и замени олиото със зехтин.

Незнам какъв ориз използваш за да е 1:3 спрямо бульона - по принцип е 1:2.
Дай градуси за печене!
14.02.2016 00:06
Petya Angelova
Petya Angelova
изглежда вкусно
27.12.2013 20:02
1