Гювеч с телешко и зеленчуци

30/01/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 451
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо – 600 г
  • олио – 100 г
  • лук – 2 глави
  • домати – 4 бр.
  • картофи – 250 г
  • чушки – 5 бр.
  • патладжани – 2 бр
  • бамя – 1 ч.ч.
  • магданоз – 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
  • яйца – 2 бр.
  • прясно мляко – 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на порции и го запържвате леко в сгорещеното олио. След това добавяте лука, нарязан на ситно, и го задушавате до омекване.

Подправяте ястието със солта и черния пипер, след което прибавяте нарязаните на кубчета патладжани, картофи и чушките и бамя, почистена от дръжките.

Изсипвате гювеча в тава. Покривате го със ситно нарязаният магданоз. Печете ястието до пълното омекване на месото и зеленчуците. Готовият гювеч заливате с паста от разбитите яйца и мляко и го запичате за още 15 минути.
подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Sonya
Sonya
11.10.2014 19:32
Кой изяде доматите :)
0
0
Teodor Arhondaki
Teodor Arhondaki
09.03.2014 05:06
МММММММММММмммммммм м м м м м м! Направих го яденето без бамята, и може човек да се обърка с тея домати които не се добавят никаде ?.? но стана перфектно, моята добра критика е тази: Яденето е леко, телешкото стана меко и приятно, нито твърде сочно нито твърде печено, и като цяло вкусовете на зеленчуците се допълват перфектно.

По принцип не ям патладжани, но по тази рецепта бих ги ял винаги.

"Иги" имаш поздрави от един случаен готвач аматьор, и ти благодаря за тази хубава рецепта.
6
0
Nadejda Chankova
Nadejda Chankova
03.02.2014 09:20
а и гьби
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв