Карфиол с бадеми

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Карфиол с бадеми1 / 2
23/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • прясно мляко - 750 мл
  • масло - 75 г
  • брашно - 75 г
  • яйца - 1 жълтък
  • бадеми - 75 г филирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива и се сварява в подсолена вода и малко мляко, след което се оставя да се отцеди. Маслото се загрява, добавя се брашното (като се бърка усилено) и се сипва 250 мл. вода останала от варенето на карфиола.

Бъркането продължава и се добавя бавно прясното мляко. Овкусява се със сол и черен пипер и се сваля от котлона. Оставя се да изстине малко и се добавя жълтъка.

Карфиолът се слага в тавичка, залива се със соса, поръсва се с бадемите и се запича във фурна до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: