Тесто за кроасани в хлебопекарна

23/02/2018
"Ако искате да направите най-вкусните кроасани, впрегнете на помощ хлебопекарната "
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 679
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хлебопекарната сложете водата, солта и захарта.

Отгоре изсипете брашното, така че да покрие течността, а върху него натрошете маята. Пуснете на програма месене и втасване (при мен тази програма е 1. 5 часа).

Изчакайте да замеси тестото и засечете 20 минути втасване. Изключете хлебопекарната и извадете тестото. Разточете го на правоъгълник с дебелина 0. 5 мм.

Намажете с мекото масло (използвайте половината само), прегънете и така отново, докато получите кубче тесто. Обвийте в стреч фолио и приберете във фризера за половин час.

Извадете тестото и повторете по-горе посочената процедура. Обвийте отново в стреч фолио и приберете за още половин час във фризера.

След изтичане на посоченото време вашето тесто за кроасани е готово. Разточете кора, разрежете на триъгълници, оформете и напълнете по желание. Тестото може да бъде съхранявано във фризера.

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!