Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Многопластова празнична пита

Многопластова празнична пита

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Многопластова празнична пита1 / 2
26/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
140 мин.
Порции
18
"Щастливите сме, че тази празнична пита е многопластова и при това всеки пласт е изумително вкусен"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • мая - 1 бучка (колкото орех)
  • масло - 2 пакетчета
  • сирене - 250 г
  • сол - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме маята да втаса за 15-тина минути, размита с 1/2 к.ч. хладка вода.

Омесваме средно меко тесто от брашното, втасалата мая, солта и 1 ч.ч. хладка вода. Готовото тесто разделяме на 12 равни топки, които намазваме с разтопеното масло и ги оставяме да престоят за половин час.

Разточваме 6 от топките на кори - по отделно (с големина - дъното на тавата), като обилно ги мажем с масло. Слагаме 6-те кори една върху друга и ги разточваме в обща кора, която слагаме на дъното на обилно омазнена тавичка.

Приготвяме плънка от натрошеното сирене и 3 разбити яйца, която поръсваме върху кората.

Покриваме плънката с втора кора, разточена от другите 6 топки в една - както първата.

Намазваме втората кора с едно разбито яйце и печен питката в умерено загрята фурна за около 40 - 50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: