Емпанада с пиле и маслини

26/01/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 680
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Oтделете белтъка на 1 яйце. Смесете жълтъка с останалите цели яйца, брашното, маргарина, бакпулвера и солта в голяма купа. Смесете всички необходими продукти за около 10 мин. или до образуването на тесто. Прибавете студена вода до получаване на желаната консистенция.

Смесете пилешките гърди, нарязания лук, олиото, солта и 1 ч.ч. вода в тенджера под налягане. Оставете на умерен огън за 10 мин., след като започне да излиза парата от тенджерата. Ако нямате тенджера под налягане, варете около 30 мин. в обикновена тенджерка.

Извадете свареното месо и запазете бульона. Нарежете пилешките гърди и и ги сложете в тенджерка. Прибавете зелените маслини, палмовата сърцевина, доматеното пюре и смесете с 2 с.л. брашно. Оставете на умерен огън и сварете плънката, като бавно добавяте бульона до получаването на паста.

Сложете от тестото в индивидуални формички за печене, като го притиснете хубаво, но оставите малко извън краищата. Напълнете с пилешко. Направете малко капаче от тестото и покрийте формичката. Притиснете, така че да се залепи и отстранете излишното тесто. Намажете с жълтък. Печете за около 25 мин. до златисто-кафяво.

Оставете да се охладят и извадете от формичките.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар