Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Яхния с испански чоризо, спанак и нахут

Яхния с испански чоризо, спанак и нахут

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Яхния с испански чоризо, спанак и нахут1 / 2
05/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • нахут - 2 ч.ч., накиснат за една нощ и отцеден
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 4 скилидки, пресован
  • лук - 1 глава, ситно нарязана на кубчета
  • домати - 2 консерви, нарязани на ситно
  • наденица - 250 г испански чоризо
  • спанак - 250 г (отстранете дебелите стъбла)
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно голяма тенджера покрийте нахута с вода и кипнете. Когато кипне, намалете котлона и оставете да ври на слаб огън докато нахута омекне – около 2 часа. Отцедете нахута и запазете 1 ч. ч. от водата.

В средно голяма тенджерка загрейте зехтина. Прибавете чесъна и лука и ги запържете на средно силен котлон докато лука омекне – около 7 минути. Прибавете доматите и гответе на средно силен огън докато започнат да цвърчат – около 4 минути.

Прибавете наденичките, сварения нахут и чашата вода от нахута, плюс сока от доматите и изчакайте да кипне. Прибавете половината от спанака и разбъркайте. Когато поомекне, прибавете и останалата част от спанака.

Оставете яхнията да ври на средно слаб огън около 10 минути като разбърквате от време на време. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: