Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Тортия»Картофена пита на тиган

Картофена пита на тиган

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Картофена пита на тиган1 / 2
13/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • масло - 125 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и изчистени картофи се настъргват на едро ренде. В широк съд на котлона се разтопява 50 г масло и в него се изсипват картофите.

Добавя се сол и черен пипер. Картофената маса се натиска до изравняване и запълване на съда по краищата. Захлупва се с капак и се задушава на слаб огън.

От време на време се прибавят парченца масло под капака. Когато долната част на картофената пита започне да се пържи, тя се разтърсва - за да се отлепи от дъното и се прехвърля в широка чиния с дъното нагоре.

В тигана на котлона слагаме масло и отново поставяме питата, обърната обратно. Оставяме картофената пита още 15 минути на огъня, без да я захлупваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: