Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Ароматни солени бадеми

Ароматни солени бадеми

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Ароматни солени бадеми1 / 2
29/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бадеми - 300 г сурови
  • масло - 2 с.л. краве
  • зехтин - 2 с.л.
  • морска сол - 2 с.л. едра
  • розмарин - 1 с.л. сух
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • кайенски пипер - 1/8 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се заливат с врялата вода и се оставят за 1 минута. Изваждат се с решетъна лъжица и се измиват със студена вода. После се обелват.

Мазнините се загряват в тиган. Добавят се обелените бадеми и се пържат 5 минути до златист цвят.

В малка купа се разбъркват солта, кайенският пипер и ароматните подправки. Прибавят се изпържените бадеми и всичко се разбърква добре.

Прехвърлят се в плитка тава (чиния) и се оставят да се охладят напълно. Ароматните солени бадеми могат да се съхраняват до 1 седмица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: