Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Крем супа от праз и целина

Крем супа от праз и целина

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Крем супа от праз и целина1 / 2
08/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • праз - 2 бр.
  • целина - 6 бр. стръкчета
  • вода - 1 с.л.
  • коняк - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 30 г
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът и целината се нарязват на ситно и се задушават за кратко в горещо олио. Заливат се с вода и се варят под капак 20 минути. Всичко се пасира.

Полученото пюре се овкусява с подправките, разрежда се с прясното мляко и се кипва. Добавя се конякът и ястието ври още 2 минути.

Поднася се топло. Всяка порция се декорира с разрязано на четири твърдо сварено яйце и поръсена с краве сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: