Болярски катми

18/01/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
"Не знаем защо са ги кръстили болярски, но е факт, че са божествено вкусни "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо19 362
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се разтваря в киселото мляко. Яйцата се разбиват. Добавят се киселото мляко, водата, солта, захарта и постепенно се сипва от брашното, до получаване на тесто, с гъстота на боза.

Катмите се изпичат на сач или тиган, като след това се намазват с масло. Поднасят се с мед, сирене или сладко.подобни рецепти тук

5 9
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар