Пилаф с месо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пилаф с месо1 / 2
26/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Отдавна си мечтаехме да опитаме от този пилаф с телешко месо, сега знаем, че чакането си е струвало"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 гр.
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 4 глави
  • ориз - 2 ч.ч.
  • джинджифил
  • кориандър
  • розмарин
  • къри
  • люти чушки - 1 бр.
  • кокосово мляко - 250 мл.
  • олио - 6 с.л.
  • бульон - телешки 1/2 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на тънки парчета, като отстраняваме мазнината. Нарязваме фино джинджифила, лютата чушка и лука.

Сваряваме ориза с гореща вода, изплакваме го със студена, слагаме го в тенджера и го покриваме с кърпа.

Загряваме 3 с. л. олио и задушаваме в него лука на по - слаб огън. Прибавяме бульона и варим малко, после смачкваме на пюре и оставяме настрана.

В останалото олио запържваме нарязаните джиджифил, люта чушка и филенцата месо. Добавяме кокосовото мляко (кокосово брашно разтворено в прясно мляко) останалите подправки и солта. Варим около 5 минути, прибавяме лученото пюре и доваряваме, без да захлупваме съда.

Сервираме с ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

emilia
emilia
Пилаф не се прави така! Това е месо със сос с гарнитура ориз!
28.05.2013 19:01