Супа с нахут, чесън и мента

14/01/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 526
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • зехтин – 2 ч.л.
  • лук – 2 бр.
  • чесън – 5 скилидки (счукан)
  • кимион – 1 ч.л.
  • бульон – 2 литра пилешки
  • оцет – 2 с.л.
  • нахут – 800 г
  • домати – 2 бр. (големи)
  • мента – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявате олиото в голям тиган и прибавяте лука и чесъна. Бъркате, докато омекнат. Добавяте кимиона и бъркате до получаването на ароматна смес.

След това сипвате бульона и слагате да ври. Когато заври, добавяте нахута и варите 15 минути в непокрита тенджера.

Накрая слагате и доматите и варите още 5 минути. Сервирате супата поръсена с мента.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар