Зимна чорба с леща

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Зимна чорба с леща1 / 2
18/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • леща - 150 г
  • картофи - 4 бр (по - големи)
  • корени - 1 връзка (за супа)
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате зеленчуците за супа, обелвате картофите и всичко нарязвате на кубчета. Слагате ги заедно с почистената леща и киселото зеле се варят в 1.5 л подсолена вода. Варите около 40 минути.

Загрявате маслото и пържите в него нарязаните на ситно лук и чесън. Щом омекнат, наръсвате с брашно и червен пипер и разреждате тази запръжка с малко от бульона на лещата.

Слагате запръжката в тенджерата и продължавате готвенето още 10-16 минути. Подправяте с черен пипер и разреждате до желаната от вас гъстота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариана
Мариана
В продуктите не пише кисело зеле?
10.03.2015 14:19
5