Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Задушен карфиол

Задушен карфиол

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Задушен карфиол1 / 2
14/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • карфиол - 1.5 кг
  • масло - 125 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и сваряваме карфиола в подсолена вода. Накъсваме го на розички, слагаме го да се отцеди и го прехвърляме в тенджера.

Сгорещяваме маслото и заливаме карфиола с него. Задушаваме го за няколко минути на слаб огън. Поднасяме задушения карфиол поръсен със счукан черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: