Запечено агнешко месо по градинарски

12/07/2014
Ivanka
отIvankaНовак252
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо662
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме месото на парчета и лука на дребно.

Задушаваме ги в олиото и малко вода, заедно с размитото брашно в доматеното пюре.

Поръсваме червения пипер, посоляваме и доливаме топла вода. Прибавяме и нарязаната целина, морков, зеления фасул, граха и предварително задушените в масло и нарязани на ивички гъби.

Варим 20 минути на тих огън и добавяме нарязаните на филийки картофи. Варим до омекване на картофите.

Нарязваме доматите и заедно с лютите чушки ги прибавяме към агнешкото. Оставяме за още 10-тина минути на огъня и прехвърляме ястието в тава. Поръсваме с магданоз и го запичаме във фурната.

Поднасяме запеченото агнешко, поръсено с черен пипер.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар