Пловдивска капама с телешко

13/07/2014
Ivankaот IvankaНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 202
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 800 г
  • лук - 500 г
  • чесън - 2 глави
  • масло - 150 г
  • бяло вино - 100 мл
  • черен пипер - на вкус
  • дафинов лист - на вкус
  • сол - на вкус

Начин на приготвяне

Почистваме от костите и жилите месото, измиваме го и го нарязваме на по-големи парчета.

Нареждаме парчетата в пръстен съд и върху тях слагаме нарязания на четвъртинки кромид лук, обелените цели скилидки чесън, зърната черен пипер, дафиновия лист и маслото.

Заливаме с виното, добавяме малко вода и посоляваме.

Похлупваме пръстеният съд плътно с капак.

Слагаме ястието да се пече за 2 часа в умерена фурна.

подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар