Пасти парфе

12/01/2014
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5118145
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 462
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцата, захарта, маслото, какаото и брашното се приготвя тесто и се изпича на тънки блатове. Шоколадът се стопява на водна баня и след охлаждане се смесва с разбитата със захарта сметана.

Добавя се разтвореният във водата желатин и ванилията. В подходяща тава се слага един блат и се сиропира с част от плодовия сироп и рома.

С част от крема се намазва един от блатовете и се покрива с друг блат. И той се сиропира, а отгоре се заглажда с останалия крем.

Украсяват се с плодовете от сладко и настърган шоколад. По желание може да се завършат с плодово желе по избор или да се намажат с разтопено сладко.подобни рецепти тук

5 2
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Люси
Люси
12.04.2016 07:28
Тази рецепта няма да се получи нищо от нея защото ако се използва желатин на д-р Йоткер 10гр. са за 500 мл а тук пише 80гр. тоест ще стигне за 4литра
Да неговориме ,че и шоколада като изстине пак се стяга поскоро в тези количества желатина и водата са излишни.
НЕ ПИШЕТЕ РЕЦЕПТИ С КОИТО САМО ЗАБЛУЖДАВАТЕ ЧИТАТЕЛИТЕ.
0
0
mariqna
mariqna
07.02.2014 20:51
каква е сметаната течна, на прах или готова разбита?
0
0
daniela dimitrova
daniela dimitrova
12.01.2014 23:18
и колко блата се изпичат , доколкото разбирам от описанието са 2 или се лъжа
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!