Пълнена пуйка с ориз, гъби и стафиди

01/02/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
"Два дни не сме хапнали, за да можем да изядем цялата пълнена пуйка с ориз, гъби и стафиди и да не оставим дори кокалче за вас "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 445
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, гъбите и морковите се нарязват и се задушават в маслото. Добавя се оризът, накиснатите стафиди и подправките. Сипва се една чаша топла вода.

Когато оризът поеме водата, се сваля от котлона. Със сместа се напълва пуйката, която е предварително натрита отвън и отвътре със сол и черен пипер.

Зашива се и се намазва с мазнина. Пече се в гореща фурна, покрита с фолио. Малко преди изваждането, фолиото се маха, за да се получи хрупкава коричка.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар