Празнични камбанки

22/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
"Чувате ли звъна на тези празнични камбанки, те бият специално за вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо908
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, захарта, маслото, солта, бадемите и настърганата лимонова кора се замесва тесто. Оставя се на студено за един час.

Разточва се до дебелина 2-3 мм и се изрязват камбанки с шаблон. С по-малък шаблон се изрязва вътрешната част на камбанките.

Изпичат се на 200 градуса до златисто. Конфитюрът се затопля и се добавя ликьорът.

Намазват се малките камбанки и се залепват към големите. Отгоре се поръсват с пудра захар.


подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар