Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Яхния от кокошка с наденичка и доматен сос

Яхния от кокошка с наденичка и доматен сос

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Яхния от кокошка с наденичка и доматен сос1 / 2
02/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 кг
  • олио - 100 мл
  • наденица - 100 г
  • лук - 1 гл.
  • домати - 7 - 8 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • чесън - 4 ск.
  • магданоз - 1 вр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме измитата кокошка в мазнината и малко вода, до омекване на месото. Изваждаме я и я посоляваме.

Нарязваме на ситно лукa и го задушаваме в същата мазнина за 7-8 минути. Към него последователно прибавяме нарязаните: на кръгчета наденица, на дребно чесън и на едро - домати. Добавяме захарта и солта.

Оставяме сместа да къкри на тих огън докато водата се изпари. След това прибавяме кокошката и варим още 15-20 минути. Яхнията се поднася поръсена с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: