Гъбена салата

03/01/2010
от ЛюбкаНовак
"Пикантна гъбена салата, към която трябва да приготвите много и хубаво вино "
Приготвяне25 мин.
Готвене5 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 900
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • гъби – пресни 600 гр.
  • лимони – 2 бр.
  • зехтин – 50 гр.
  • бял пипер
  • магданоз
  • чесън – 2 скилидки
  • люти чушки – 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите и ги нарязваме на филийки. Поставяме ги в тенджера с вода и сока от 1 лимон. Оставяме да заври. Вари ме около 5 минути. Отцеждаме гъбите и ги изсипваме в платнена кърпа. Подсушаваме и ги сипваме в салатена чиния.

В отделен съд смесваме сол, пипер, зехтин, сока от 1 лимон и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме много добре и заливаме салатата. Чесъна нарязваме на тънки филийки и поставяме върху гъбите.

Преди да поднесем, оставяме салатата на хладно място за около 2 - 3 часа.

подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар