Агнешка дроб-чорба със застройка

08/08/2014
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 184
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешки дроб – 500 г (бял и черен)
  • масло – 50 г
  • зелен лук – 1 връзка
  • ориз – 2 с.л.
  • моркови – 1 бр.
  • целина – ¼ глава
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • джоджен
  • магданоз
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • яйца – 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се измива добре със студена вода. Слага се да ври в подсолена вода. Добавят се нарязаните лук, морков и целина. Когато дробът е сварен, се изважда, а бульонът се прецежда.

Дробът се нарязва на парченца и се връща в бульона. Оставя се да заври и се добавя оризът. Лукът се нарязва и задушава в маслото, заедно с брашното и червения пипер.

Запръжката се добавя към супата. Когато е напълно готова, се застройва с яйцето, разбито в млякото и се поръсва с магданоз, джоджен и черен пипер.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар