Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Гювеч»Агнешки котлети с пушено сирене

Агнешки котлети с пушено сирене

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Агнешки котлети с пушено сирене1 / 2
08/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешки котлети - 6 бр.
  • гъби - 250 г (стерилизирани или сварени)
  • пушено сирене - 250 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • масло - 125 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите се поръсват със сол и черен пипер. Заливат се с половината вино и се оставят на студено за час и половина. Запържват се в загрятото масло и се изваждат.

В същата мазнина се задушават гъбите и нарязания лук. В йенска тенджера или глинен гювеч се слагат половината котлети, покриват се с гъбите, лука и нарязаното на кръгчета пушено сирене и отгоре се покрива с останалите котлети.

Залива се с останалото вино и чаша топла вода, в която е разтворено брашното. Пече се в умерена фурна до пълна готовност на месото. Готовите котлети се поръсват с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: