Великденска капама

20/04/2014
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410300
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 511
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на 6 парчета. Всяко от тях се шпикова с парченца морков, и зърна черен пипер. Запържват се леко в мазнина и се изваждат.

В същата мазнина се задушават нарязаните лук и чесън. Добавят се накълцаните джоджен и маточина. Когато листата омекнат, се поръсва с червения пипер.

Парчетата месо се връщат в тенджерата, поръсват се с мляния черен пипер и солта и се заливат с две чаши гореща вода. Когато месото е напълно готово, се отделят няколко лъжици от соса и се смесват с разбитите в млякото яйца и оцет.

Полученият сос се добавя към ястието на тънка струйка при непрекъснато бъркане, за да не се пресече.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар