Великденска капама

20/04/2014
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 038
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешко месо - агнешко бутче
  • зелен лук – 5 връзки
  • чесън – 3 - 4 стръка пресен
  • джоджен – 1 връзка
  • маточина - листа от
  • червен пипер
  • черен пипер - /смлян/
  • сол
  • масло – 125 г
  • черен пипер – 8 - 10 зърна
  • моркови – 1 бр.
  • яйца – 2 бр.
  • оцет – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на 6 парчета. Всяко от тях се шпикова с парченца морков, и зърна черен пипер. Запържват се леко в мазнина и се изваждат.

В същата мазнина се задушават нарязаните лук и чесън. Добавят се накълцаните джоджен и маточина. Когато листата омекнат, се поръсва с червения пипер.

Парчетата месо се връщат в тенджерата, поръсват се с мляния черен пипер и солта и се заливат с две чаши гореща вода. Когато месото е напълно готово, се отделят няколко лъжици от соса и се смесват с разбитите в млякото яйца и оцет.

Полученият сос се добавя към ястието на тънка струйка при непрекъснато бъркане, за да не се пресече.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар